VeganPoncsi

VeganPoncsi

Egészséges életmód?

2017. december 11. - VeganPoncsi

Ma azon kezdtem agyalni, hogy létezik-e egyáltalán egészséges életmód? Én, aki 2 éve megállás nélkül az egészséges életmódról dumálok, hirdetem, minden posztom után ott a hessteg healthylifestyle... Mégis most, hogy már lassan 1 hónapja vegánkodom, elkezdtem kételkedni az eddigi módszereimben. Az egy dolog, hogy 2 évvel ezelőtt 3 hónap alatt 9 kilót leadtam, de azóta is csak azon dolgozom, hogy jaj, csak vissza ne jöjjenek azok a plusz kilók. Ez egy egészséges életmód? Arról már nem is beszélve, hogy valamiért ezek az ételérzékenységek kialakultak a szervezetemben. Mégsem lehetett olyan változatos az étrendem, hiszen az esetek nagy részében azért alakulnak ki ezek az érzékenységek mert túl sokat fogyasztottuk ezeket az ételeket. De ki tudja, igazából biztosat nem lehet tudni. Mindegy is, így alakult és én megbarátkoztam a dologgal, sőt kifejezetten élvezem. Én úgy érzem, hogy most étkezem a legegészségesebben. Pont ezért döntöttem úgy, hogy eleget sanyargattam magam. Nem lehet egészséges életforma egy olyan, amiben számolom a kalóriákat, a szénhidrát és zsír bevitelt. Egy ideig csináltam, elegem is lett belőle. Tudom, pár bejegyzéssel ezelőtt még azt ecseteltem, hogy nem fogyás miatt írtam az étkezéseimet. Tény, főleg azért írtam, hogy lássam mennyi fehérjét fogyasztok és mert orvosi utasítás volt, hogy írjak egy étkezési naplót. De mégis láttam, hogy mikor lépem túl a szénhidrátot, a zsírt és ezért sokszor volt bűntudatom. Miért is? Mert egy app azt mondta? Mert én azt mondtam? Igen, végülis színésznő vagyok és figyelnem kell az alakomra. Az elmúlt 10 évben erről szólt az életem. Folyamatos jojó effektus, bűntudat, kalóriaszámlálás, bőgés, centiméter, paprikakrém, mérleg. ELÉG VOLT! Most, hogy vegán lettem és van, amit tényleg nem ehetek mert a szervezetem nem képes feldolgozni, akkor nehogy már visszategyem a polcra a nápolyit, a sós mogyorót vagy az oreót? Az edzésről nem mondok le, le fogok járni edzeni és nem csak azért, hogy egyensúlyban tartsam a nassolással, hanem azért, mert szeretek edzeni. És akkor talán majd leírhatom, hogy tudom, mi az az egészséges életmód. Ép testben ép lélek, csak azt hiszem fordítva, ép lélek az ép testben. Mert ha az ember nincs rendben belül, akkor kívül sem lesz. És az mindegy hogy 4, 10 vagy 50 kilót fogyott, utána már csak az fogja kísérteni, hogy vissza ne hízzon. Borzasztó nehéz ebben megtalálni az ésszerű középutat. De most őszintén úgy érzem, hogy változtatnom kell ebben is, mert nem a jó úton haladok. Nem vagyok én fitneszmodell, hogy számoljam a makrókat. Minden tiszteletem az övék, de nekem ez nem megy, én ebbe beleőrülök. Még szerencse, hogy egy olyan férfi van mellettem, akinek mindenhogy jó vagyok és mindenben támogat. Ő a 64 kilós énemet is szerette és az 56 kilósat is szereti. Én határozottan az 56 kilós Poncsira szavazok, próbálom is megtartani ezt a súlyt, de nem úgy, ahogy eddig. Rendszeres mozgás mellett rendszeres étkezés, több „bűnös” étellel.

 

És akkor így végszóként szeretnék felsorolni egy pár vegán „bűnös” ételt, amiről esetleg nem tudtátok, hogy vegán. Például számomra ma este derült ki az Aldiban, hogy a nápolyi vegán. Szerencsémre az Aldiban rengeteg terméken fel van tüntetve, hogy vegán vagy vegetáriánus. Ott van például a tortilla wrap, a leveles tészta, a sós popcorn, a sós vagy a földimogyorós pufi, a grissini. Az Aldiban kapható pizzatészta paradicsomszósszal is vegán, tudjátok, amit magatoknak tudtok összeállítani. Párom nagy kedvence, szerinte nagyon-nagyon finom, most már végre én is ki fogom próbálni. :P

A bejegyzés trackback címe:

https://veganponcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr913474425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.01.21. 16:03:45

Hát én képtelen vagyok normálisan tartani az egészséges életmódot vagy hogy mondjam. A zöldségekkel nekem az a bajom, hogy nem vagyok benne biztos, hogy nem permetezték-e le vagy, hogy nem gázzal lett érlelve, mint például sok- sok paradicsom. Szóval szerintem olyan, hogy egészséges életmód, nem létezik. Ahhoz nekem kéne termesztenem otthon, a kis társasházban a dolgokat haha :D
www.ujsagomat.hu/penny-market/ A Pennyben erre amúgy odafigyelnek, ha gondolod itthagyom tippnek :) Legyen szép napod, és nagyon klassz blog!
süti beállítások módosítása